RIVM: ‘Aantal patiënten met COVID-19 in ziekenhuis blijft stabiel in gemeente Groningen’

Foto: Publiek Domein

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis in de gemeente Groningen blijft stabiel. Dat blijkt maandagmiddag uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens het RIVM zijn achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19. Dat zijn 7,7 personen op de 100.000 inwoners.

Intensive care noordelijke ziekenhuizen

Het aantal patiënten met COVID-19 opgenomen in de noordelijke ziekenhuizen is iets gedaald. In de provincie Groningen liggen nog zeven patiënten op de intensive care. Dit waren afgelopen vrijdag nog acht patiënten. Dat blijkt uit de cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ NN) maandag.

In de provincie Friesland liggen nog twee patiënten op de intensive care en in Drenthe nog drie.

Sinds vrijdag is het aantal patiënten op de speciale ‘corona’-afdeling gedaald naar 22 patiënten. Dit zijn er acht minder dan vrijdag.

Landelijk

Het RIVM kreeg in de afgelopen 24 uur 14 meldingen van mensen, die overleden zijn door het nieuwe coronavirus. In totaal zijn 5.694 personen overleden door COVID-19.

Er zijn 27 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarmee stijgt het aantal opgenomen ‘corona’-patiënten in ziekenhuizen naar 11.579.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg het afgelopen etmaal met 146 naar 44.141 positief geteste besmettingen.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn volgens het RIVM de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden