TSN Thuiszorg vraagt uitstel van betaling aan

Foto: TSN Thuiszorg

De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, TSN Thuiszorg, vraagt uitstel van betaling voor het onderdeel dat mensen huishoudelijke zorg geeft.

De uitstel van betaling geldt niet voor andere onderdelen van TSN. Dit meldt algemeen directeur Zion Jongstra bij een persconferentie vrijdag.

Het bedrijf heeft zestien Groningse vestigingen en verkeert in grote financiële problemen.

De activiteiten van ‘Hulp bij het Huishouden’ gaan eerst gewoon door. Komende maandag gaat de directeur samen met de bewindvoerder bekijken welke stappen genomen moeten worden.

De directe aanleiding zou het het niet mogen verlagen van de uurlonen met 20 tot 30 procent als oordeel van de rechtbank zijn. Volgens Jongstra voeren “Gemeenten de bezuinigingen door met de “Kaasschaafmethode.

Ook de FNV geeft de bezuinigingen de schuld van de problemen bij TSN. “Het kabinet schrapte zo’n 40 procent van het budget en maakt gemeenten verantwoordelijk voor deze zorg. Die korten vaak nog meer, besteden veel te laag aan of schaffen de thuiszorg deels af”, aldus de vakbond.

Vijf reorganisaties
In het afgelopen jaar werd al vijf keer gereorganiseerd bij TSN Thuiszorg. Hierbij werden in totaal meer dan 4.000 banen werden geschrapt. Volgens de directie was dat het directe gevolg van ‘de extreme bezuinigingen op de thuishulp’.

Lees ook: Opnieuw ontslagen bij TSN Thuiszorg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden