Opnieuw ontslagen bij TSN Thuiszorg

Foto: TSN Thuiszorg

TSN Thuiszorg heeft vandaag opnieuw ontslagen aangekondigd.

In de gemeente Groningen verliezen 148 vaste medewerkers en 138 medewerkers met een tijdelijk contract hun baan.

In totaal gaat het om 436 vaste medewerkers die werkzaam zijn als hulp bij het huishouden en van 218 medewerkers het contract voor bepaalde tijd niet verlengd.

Dit is de vijfde reorganisatie op rij voor TSN. Het afgelopen jaar kregen al meer dan 1.500 medewerkers ontslag aangezegd en zijn ruim 2.500 tijdelijke contracten niet verlengd. Dit verlies van ruim 4.000 banen is een direct gevolg van de extreme bezuinigingen op de thuishulp.

Ook dit keer vallen de meeste ontslagen in gemeenten die, zoals de gemeente Groningen, stoppen met het afnemen van het grootste deel van de hulp bij de huishouding (de HH1). Ondanks de pogingen om de gemeente te overtuigen van alternatieve bezuinigingsvormen, stopt de gemeente Groningen met HH1 op 1 januari 2016.

“Deze extreme manier van bezuinigen treft zowel de medewerkers als de cliënten enorm hard en gaat bovendien in tegen het beleid van staatssecretaris Van Rijn”, aldus Zion Jongstra, algemeen directeur van TSN.

Noodklok
De ontslagen gaan TSN aan het hart. “De huidige situatie is niet in het belang van cliënten, de kwaliteit van de zorg en de positie van de thuishulpen. We luiden daarom nogmaals de noodklok. De wijze waarop bezuinigingen worden doorgevoerd is uiterst schadelijk en leidt niet tot effectieve verbeteringen, met als gevolg dat de thuishulpsector zich nu in kritieke toestand bevindt”, stelt Jongstra.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden