RIVM: Aantal ziekenhuisopnames door COVID-19 stabiel

Foto: Publiek Domein

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is stabiel gebleven. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

Volgens het RIVM liggen nu 7,7 op de 100.000 inwoners vanuit de gemeente Groningen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien patiënten.

Daling aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen

Het aantal opgenomen coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen is sinds afgelopen vrijdag gedaald. Dat geldt zowel op de Intensive Care’s als op de speciale ‘corona-verpleegafdelingen’. Dat blijkt uit de cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ NN) maandag.

In totaal liggen nu 22 patiënten op de intensive cares en nog 38 patiënten liggen op een speciale verpleegafdeling.

In de ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies liggen 101 coronapatiënten. Daarvan komen 33 van buiten de regio.

Landelijk

Sinds zondag zijn 16 personen als overleden gemeld bij het RIVM. Het totaal aantal overledenen in ons land is nu 5.456. Het aantal ziekenhuispatiënten is gestegen met 36 naar een totaal van 11.343. Het aantal positief geteste mensen is gestegen met 161 naar 42.788.

Het aantal werkelijke besmettingen is hoger doordat niet iedereen wordt getest. Ook is er volgens het RIVM een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden