Groninger Museum opent op 1 juni weer voor publiek

Foto: Archief De Redactie

Het Groninger Museum gaat op 1 juni weer open voor publiek. Bezoekers kunnen dan weer genieten van kunst in het Groninger Museum.

“Wij zijn heel blij dat het Groninger Museum weer open mag en dat wij de bezoekers weer mogen verwelkomen”, aldus directeur Andreas Blühm.

De tentoonstellingen Mondo Mendini en Willem Kolvoort – Posters voor Vera zijn verlengd en de expositie over 75 jaar bevrijding in Groningen was tot nu toe nog niet te zien voor publiek, maar is dan
voor het eerst open.

Design, fotografie en geschiedenis

De tentoonstelling Mondo Mendini, over het werk en de inspiratiebronnen van hoofdarchitect Alessandro Mendini, zou 5 mei aflopen, maar deze kan het museum gelukkig verlengen. Ook de Vera-affiches van Willem Kolvoort zullen langer dan gepland te zien zijn.

De expositie Wat zullen de buren zeggen?, met een spannende keuze uit de collectie moderne en hedendaagse fotografie was nog maar net een maand te zien, dus deze blijft nog wel even staan. De tentoonstelling En tóch staat de Martini, over 75 jaar bevrijding van Groningen, zou op de dag na de gedwongen sluiting juist open gaan.

Het museum is heel blij om deze nu dus eindelijk in het echt te kunnen presenteren.

Veilig en gastvrij bezoek

Op dit moment werkt het museum aan een plan om bezoekers straks veilig en gastvrij kunnen ontvangen. Het museum houdt daarbij de richtlijnen aan van de Museumvereniging en het RIVM. Zo zal de kaartverkoop alleen nog online gaan en zullen mensen vaste routes moeten volgen in het museum.

Lees ook: Tentoonstelling 75 jaar bevrijding in Groningen nu online te bezichtigen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden