Groningen lijkt een van de gelukkigste steden van Europa te zijn.

Foto: Joke Buurma

Afgelopen dinsdag verscheen een tevredenheidsonderzoek over welzijn in Europese steden. De stad Groningen scoort opvallend hoog op allerlei vlakken, van groenvoorzieningen tot vertrouwen in medeburgers.

Dat meldt Nu.nl.

Groningen staat vaak bovenaan en zelfs aan kop met tevredenheid over gezondheidszorg (95 procent), openbare ruimte (94 procent) en onderwijs (89 procent). Groningen staat hoger dan Amsterdam en Rotterdam, de andere Nederlandse deelnemende steden uit het onderzoek.

Tevreden

Tevreden tot zeer tevreden is de overgrote meerderheid van de Groningers over luchtkwaliteit, sportfaciliteiten, culturele voorzieningen, groenvoorzieningen, veiligheid en het stadsbestuur. Ook hebben de Groningers veel vertrouwen in hun medeburgers en vinden dat buitenlanders goed geïntegreerd zijn

De werkgelegenheid zou beter kunnen; slechts 27 procent van de Groningers is hier blij mee. Groningers zijn blij dat ze in Groningen wonen (97 procent).

Voor het onderzoek naar de levenskwaliteit in Europese steden, dat de Europese Commissie dinsdag uitbracht, zijn 41.000 stedelingen uit 79 steden in de EU-lidstaten en IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Turkije ondervraagd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen