RIVM: Aantal opgenomen coronapatiënten blijft gelijk in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

Het aantal in een ziekenhuis opgenomen coronapatiënten uit de gemeente Groningen blijft voor de vijfde dag op rij gelijk. Dat meldt Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

Volgens het RIVM zijn nog steeds zeventien mensen met het coronavirus opgenomen in een ziekenhuis, dat neerkomt op 7,3 opnames per 100.000 mensen.

Landelijk

Het RIVM heeft landelijk 48 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen die zijn veroorzaakt door het coronavirus. Daarmee is het officiële Nederlandse dodental opgelopen tot 4566. Ook zijn er in het afgelopen etmaal 88 mensen opgenomen in een ziekenhuis met een coronabesmetting, waarmee het totale aantal mensen dat opgenomen is (geweest) op 10.609 komt. Het totale aantal bevestigde besmettingen steeg met 171 naar 38.416 geinfecteerden.

Het RIVM telt in deze cijfers alleen de mensen mee die voor hun overlijden positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest.

Dat het aantal overledenen relatief laag is, kan te maken hebben met Koningsdag. In weekenden worden steevast minder sterfgevallen gemeld dan doordeweeks. Veel mensen hadden maandag een extra vrije dag, ook al waren de festiviteiten ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander geannuleerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden