Groningen Bereikbaar inventariseert bestel- en vrachtverkeer

Foto: Publiek Domein

Groningen Bereikbaar gaat tijdens ochtend- en avondspitsen in de regio Groningen-Assen het bestel- en vrachtverkeer inventariseren.

De organisatie wil op deze manier in contact komen of blijven met de bedrijven die in deze regio een rol spelen op het gebied van het goederenvervoer en distributie.

Deze gegevens gaat Groningen Bereikbaar gebruiken om samen met deze bedrijven plannen te maken om de regio goed bereikbaar te houden. Dit gebeurt ook tijdens de uitvoering van grote infrastructurele werkzaamheden die op stapel staan, zoals de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Tussen 30 november en 4 december gaat Groningen Bereikbaar op negen locaties de vrachtauto’s en bestelwagens filmen die op dat moment in de spits rijden. Vooral op de A28, de Ringweg, de N860 en de Rijkstraatweg ten zuiden van Haren zal er worden gefilmd.

Tot nu toe richtte Groningen Bereikbaar zich hierbij vooral op bedrijven in het zuidoosten van de gemeente Groningen. Via de aangekondigde inventarisatie wil Groningen Bereikbaar dit uitbreiden naar de hele regio.

Bedrijven die via belettering of reclame-uitingen op de auto herkenbaar zijn kunnen telefonisch worden benaderd. Hen wordt gevraagd of zij willen meewerken aan of idee├źn hebben voor de vermindering van het aantal spitsritten in Groningen en de regio.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden