RIVM: Lichte stijging aantal opgenomen coronapatiënten in gemeente Groningen

Foto: Matthewafflecat by Pixabay

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen, dat opgenomen is in een ziekenhuis, is sinds woensdagmiddag licht gestegen naar 7,3 opnames per 100.000 inwoners. Woensdagmiddag was dit 6,9 procent per 100.000 inwoners. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

In absolute getallen is dit een stijging van zestien naar zeventien ziekenhuisopnames. Het is voor het eerst sinds elf dagen dat het aantal opnames gestegen is in de gemeente.

Het aantal bevestigde besmettingen in de gemeente staat nu op 153, waarvan zeventien opgenomen (geweest) zijn in een ziekenhuis.

Landelijk zijn sinds woensdagmiddag 123 mensen overleden aan het coronavirus. Daarmee komt het totale aantal sterfgevallen nu op 4.177. In de afgelopen vierentwintig uur werden 137 mensen opgenomen in een ziekenhuis, in totaal zijn nu 10.158 mensen opgenomen (geweest). Ook zijn er 887 nieuwe, vastgestelde besmettingen waarmee het totaal op 35.729 komt.

Het werkelijke aantal ligt volgens het RIVM hoger, omdat niet iedereen die besmet is ook daadwerkelijk getest wordt op het virus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden