Koninklijke Erepenning voor Sociëteit De Harmonie Groningen

Foto: Google Maps/ Streetview

Sociëteit De Harmonie heeft zaterdag 21 november 2015 de Koninklijke Erepenning ontvangen van burgemeester Peter den Oudsten.

De Sociëteit De Harmonie viert haar 175-jarig bestaan.

Geschiedenis Sociëteit De Harmonie
Sociëteit De Harmonie werd opgericht in 1840. In 1858 werd met medewerking van de sociëteit de Muziekschool opgericht. Hierdoor kon men musici opleiden

Dit had als grote voordeel dat men musici kon opleiden die vervolgens een plaats in het Harmonieorkest kregen. In 1891 werden de zalen en de grote concertzaal uitgebreid.

De Harmonie had een grote bovenzaal voor toneeluitvoeringen, een bestuurskamer, biljartzaal, leeszaal, conversatiezaal en een speelzaal. Voor de Harmonie was de ontwikkeling van de biljartsport van bijzonder belang.

Tot op vandaag biedt De Harmonie voor haar ruim 500 leden een goede plek voor het op verschillende niveaus beoefenen van de biljart- en bridgesport, voor het organiseren van culturele activiteiten zoals exposities en muziekuitvoeringen en biedt het ruimte voor repetities van het Harmoniekoor.

Dat de sociëteit zaterdag haar 175-jarig jubileum viert is een prestatie van formaat. De sociëteit is in staat is geweest om zich in veranderende tijden staande te houden en aansprekend te blijven voor haar leden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden