RIVM: Opnieuw geen verandering in aantal ziekenhuisopnames in gemeente Groningen

Foto: Arek Socha from Pixabay

Het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente Groningen blijft hetzelfde als de afgelopen zes dagen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

Dat zijn zestien patiënten (in absolute aantallen) uit de gemeente Groningen met een vastgestelde besmetting met het coronavirus (6,9 op de 100.000 inwoners.) Ook de percentages van het aantal ziekenhuisopnames in Pekela’s, Westerkwartier en Delfzijl blijft stabiel.

Landelijk

In Nederland blijft het aantal ziekenhuisopnames dalen. Vrijdag zijn er 156 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. In totaal is het aantal ziekenhuisopnames 9.465. In de afgelopen 24 uur zijn 144 overledenen door het coronavirus gemeld. In totaal zijn nu 3.459 personen overleden gemeld als gevolg van het coronavirus.

Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Ook zijn er 1.235 nieuwe besmettingen vastgesteld. Tot nu toe zijn er 30.449 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden