RIVM: ‘Opnieuw toename van coronapatiënten in Groningen’

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat is opgenomen in ziekenhuizen is licht toegenomen in vergelijking met zaterdag. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die op Paaszondag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM zijn er nu 6,9 mensen op de 100.000 inwoners uit de gemeente opgenomen in een ziekenhuis, op zaterdag waren dat 6,4 op de 100.000 en op vrijdag nog 6,0. In absolute getallen zijn dit zestien patiënten.

In de rest van de provincie blijft de situatie stabiel. De gemeente Pekela telt met 32,8 nog altijd de meeste coronapatiënten in een ziekenhuis. De gemeenten Westerkwartier en Delfzijl volgen met respectievelijk met 20,5 en 20,3.

Het aantal mensen dat afgelopen etmaal landelijk is komen te overlijden is gestegen met 94 naar een totaal van 2737. Deze patiënten zijn niet allemaal afgelopen 24 uur overleden omdat er een vertraging zit tussen de dag van overlijden en het moment dat het overlijden gerapporteerd wordt.

Het RIVM heeft ook 203 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen doorgekregen. Sinds het begin van de uitbraak zijn 8582 mensen opgenomen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 1188 naar 25.587.In de ziekenhuizen werden 196 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dit zijn meer patiënten dan op zaterdag. Het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, of opgenomen is geweest, komt nu op 8.582.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden