RIVM: Lichte toename corona-patiënten in ziekenhuis

Foto: Publiek Domein

Zaterdag zijn 15 corona-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

Er zijn 6,4 ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat opgenomen is in het ziekenhuis is lichtgestegen. De afgelopen dagen bleef het cijfer op 6,0 op de 100.000 inwoners staan.

In de provincie Groningen staat Pekela boven aan met 32,8, gevolgd door Westerkwartier met 20,5 en Delfzijl met 20,3.

Landelijk zijn er 189 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Het totaal aantal ziekenhuisopnames staat op 8.386. Er zijn 132 personen als overleden gemeld. Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2643. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 24.413 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. De nieuwe meldingen komen uit alle 12 provincies, maar met 411 (31%) kwamen de meeste nieuwe meldingen uit de provincie Zuid-Holland.

Ook zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis worden nu getest als zij klachten hebben. Het eerste effect daarvan lijkt volgens het RIVM zichtbaar in de meldingen, omdat 550 (42%) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden