RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames blijft gelijk in gemeente Groningen’

Foto: Publiek Domein

Het aantal ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus in de gemeente Groningen is voor de derde dag op rij gelijk gebleven. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

Maandag zijn 5,6 mensen per 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis vanwege een besmetting met het coronavirus. Dat aantal is gelijk sinds afgelopen vrijdag. In absolute getallen zijn dertien inwoners van de gemeente opgenomen in een ziekenhuis.

In Nederland als geheel is aantal nieuwe ziekenhuisopnames eveneens vrijwel gelijk gebleven met 260 nieuwe opnames. Het aantal overlijdens daalde licht, van 115 slachtoffers tussen zaterdag en zondag naar 101 slachtoffers tussen zondag en maandag. In totaal zijn nu 18.803 mensen positief getest, een stijging van 952.

Het coronavirus heeft nu zeker 1867 mensen het leven gekost in Nederland. Het RIVM heeft sinds zondag 101 nieuwe meldingen over sterfgevallen doorgekregen. De GGD’en in het land hebben 260 nieuwe ziekenhuisopnamen doorgegeven aan het RIVM, een fractie meer dan de 253 van een dag eerder.

Het aantal meldingen over sterfgevallen en ziekenhuisopnamen ligt achter op de werkelijkheid. Vaak duurt het enkele dagen voordat deze informatie wordt doorgegeven aan het RIVM. Mensen die aan het virus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken helemaal in de statistieken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden