WadAap winnaar ‘Sound of Freedom’ song contest Bevrijdingsfestival

WadAap is met het nummer ‘Vrij om te zijn’ de winnaar van de ‘Sound of Freedom’.
Foto: Bevrijdingsfestival Groningen

Het duo WadAap is met het nummer ‘Vrij om te zijn’ de winnaar van de song contest Sound of Freedom. De jury heeft de winnaar donderdag bekendgemaakt.

‘Vrij om te zijn’

Een vakkundige jury beoordeelde de inzendingen: “WadAap levert een sterke inhoudelijke raptekst die met humor en positiviteit het onderwerp vrijheid van diverse kanten belicht. De speelse Nederlandstalige woordenstroom combineert soepel met de knap eenvoudig gehouden, zeer doeltreffende en aanstekelijke muziek. Zonder twijfel is ‘Vrij om te zijn’ één van de meest speelse inzendingen voor deze contest, waarbij het thema op een uiterst creatieve wijze wordt vertolkt. Fris, eigentijds en met een positieve ondertoon”.

Naast kwaliteit lette de jury op het thema ‘Vrijheid anno nu’. Het nummer ‘Vrij om te zijn’ van WadAap sluit hier naadloos op aan.

Bevrijdingsfestival Groningen verplaatst naar 2021

De winnaar van de contest wint een live optreden op het festival. In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus is het festival verplaatst naar 2021. De organisatie is nu in overleg met WadAap voor een geschikt moment. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van 1.000 euro, coaching en een financiële bijdrage bij het maken van een opname in een studio.

Sound of Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. De vakjury bestond uit Joey Ruchtie (programmeur Bevrijdingsfestival Groningen en SPOT Groningen), Rolf Schreuder (programmeur Podium Noord op Bevrijdingsfestival Groningen en medewerker RTV Noord), Peter van der Heide (recensent Dagblad van het Noorden), Rein de Vries (OOG Radio/Scherpe Oren) en Inge van Calkar (singer-songwriter).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden