Oosterparkers maken zelf speelplekken en openbare plekken schoon in de wijk

Buurtbewoners Oosterparkwijk reinigen zelf speelplekken tegen het coronavirus.
Foto: Fransien Volgenant

Buurtbewoners in de Oosterparkwijk maken speeltoestellen schoon om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het initiatief is van Fransien Volgenant. De speeltuin is een plek waar kinderen samen komen om te spelen in deze tijd van de coronacrisis. Om te voorkomen dat we onze kinderen alsnog blootstellen aan het coronavirus of andere virussen, is het idee ontstaan om de speeltoestellen te reinigen. Met simpel soppen met afwasmiddel bestrijden buurtbewoners de verspreiding van het virus.

“We zorgen door te soppen dat onze kinderen minder snel ziek worden of het virus mee naar huis nemen”. Medebuurtbewoners en medewerkers van Duurzaam Oosterpark gaan helpen soppen en richten zich ook op de contactplekken van de ondergrondse vuilcontainers en parkeermeters.

Ook is een toelichting opgehangen, met de oproep om te helpen reinigen (zie foto).

Het is een aanvulling op plekken in onze leefomgeving die we intensief gebruiken en die we vanwege het coronavirus vaker schoonmaken.

Volgenant hoopt met dit initiatief om de speeltoestellen en andere openbare plekken, zoals speelplekken, fitnessplekken, vuilcontainers en parkeerautomaten in de wijk af te soppen ook op andere plekken dit initiatief navolging krijgt door de Stad en Ommeland.

“Een kleine moeite, en wellicht een groot effect!”

 

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden