Noodregeling voor ondernemers verruimd

Foto: Archief De Redactie

Meer ondernemers komen in aanmerking voor de noodregeling van het ministerie van Economische Zaken. Ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen kunnen via deze regeling aanspraak maken op een eenmalige tegemoetkoming van netto 4000 euro.

De maatregel is verruimd, omdat een deel van de getroffen bedrijven buiten de boot dreigde te vallen. Da heeft het ministerie van Economische Zaken besloten.

Ook winkeliers en ondernemers in de non-food sector vallen nu onder de regeling. Gedupeerde ondernemers kunnen onder meer aanspraak maken op een eenmalige tegemoetkoming van netto 4000 euro.

Ze kunnen zich vanaf maandag melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ondersteunende maatregelen voor evenementenorganisatoren

Organisatoren van evenementen in de gemeente Groningen hebben vrijdag namens het college van burgemeester en wethouders een brief gekregen waarin zij ondersteunende maatregelen kregen aangeboden. Zo kunnen leges en ontheffingen worden vergoed, meldt de gemeente. Ook kijkt de gemeente naar de mogelijkheden om een afgelast evenement te verplaatsen naar een andere datum.

Momenteel vindt er een inventarisatie plaats van alle aanvragen van organisatoren die hun evenement willen annuleren of indien mogelijk te verplaatsen naar een later moment. Voor evenementen die na 1 juni plaatsvinden en al een vergunning hebben, gaat de vergunningverlening vooralsnog gewoon door.

Organisatoren worden verzocht om vóór 9 april hun wensen kenbaar te maken. Afhankelijk van de situatie rondom de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen, vindt dan een nieuwe evenementeninvulling van de jaarkalender 2020 plaats.

Dit gebeurt in afstemming met de Veiligheidsrisico en de betrokken hulpdiensten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden