Kabinet: Dinsdag besluit over coronamaatregelen, hoe verder na 6 april

Foto: Erik Smit via Pixabay

Op dinsdag 31 maart wordt door het kabinet besloten hoe het verder moet met de strenge corona-maatregelen na 6 april. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagavond bekend tijdens een korte update na afloop van een crisisberaad van het kabinet. Dan zal het kabinet met de deskundigen bekijken hoe het er voor staat en wat de effecten tot dan zijn van het beleid.

Een heleboel maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn tot 6 april genomen, zoals de sluiting van scholen en veel horeca. Hoe het daarna verder moet, is nu nog onduidelijk. Voor vergunningsplichtige evenementen is eerder deze week besloten dat ze tot 1 juni verboden zijn.

De premier benadrukte dat het kabinet “plant op slechter weer”. “We moeten nu niet denken op basis van de eerste groene grassprietjes: we zijn er.” Hij doelde op uitspraken van het RIVM eerder woensdag, dat de verspreiding van het nieuwe coronavirus iets lijkt af te zwakken. Rutte wilde daar verder niets over zeggen.

Ook benadrukte de premier tijdens de update dat er een duidelijk verschil te merken is in vergelijking met afgelopen weekend met betrekking tot het naleven van de maatregelen. Volgens Rutte worden de gemaakte afspraken en voorschriften sinds maandag duidelijk beter nageleefd.

Bron: Nieuws.nl (ANP)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden