Doe-tips voor het weekend #12

Foto: De Redactie

Normaal maakt Groningen.nieuws.nl een overzicht van weekendtips om er op uit te gaan. Dit is niet mogelijk vanwege het coronavirus. In de afgelopen week zijn er sluitingen van de horeca, scholen en uitgaansgelegenheden en musea.

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verwacht dit weekend dat mensen massaal de natuur opzoeken, nu alle sportwedstrijden en evenementen zijn afgelast. De organisaties vermoeden dat de meeste thuiswerkers naar buiten willen, echter iedereen wordt gevraagd zich wel te houden aan de richtlijnen van het RIVM, houdt minimaal 1,5 meter afstand, én blijf binnen bij verkoudheid of griep. Ook wordt gevraagd: ‘Laat geen papieren zakdoekjes slingeren’.

Toch zijn er leuke initiatieven ontstaan in de afgelopen week om te doen. Daarom hieronder een aantal mogelijkheden om te doen in en om het huis dit weekend.

Overzicht

  • Rijkswaterstaat heeft een leuke bouwplaat gemaakt van de RWS72. De afbeelding kan geprint worden op bijvoorbeeld fotopapier en vervolgens kan de boot geknutseld worden.

  • Kijk op de website vraaghetdepolitie, daar staan leuke kleur- en bouwplaten om te downloaden.

https://twitter.com/bijVRIJDAG/status/1240284798532366338

  • Het Grand Theatre zendt verschillende voorstellingen uit. Kijk voor meer informatie: www.grandtheatregroningen.nl
  • SPOT Groningen heeft oudere concerten online gezet: www.spotgroningen.nl
  • Forum Groningen meldde afgelopen week de filmliefhebbers al te missen. Zij bieden hun filmprogramma nu online aan, via Picl! Dit is een online platform dat je thuis toegang geeft tot films die je normaal bij het Forum op het grote doek zou zien.
  • Ook verzamelt het Forum voor alle thuiszitterselke week de leukste tips om thuis te blijven lezen, leren, kijken en lachen. Kijk hier voor meer informatie.
  • Het Groninger Museum is de afgelopen week gestart met de Quarantaine doe-tips. Hierin staat iedere week een nieuwe creatieve opdracht. Op de site staan elke nieuwe leuke doe-opdrachten en er zijn nog mooie prijzen te verdienen ook.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden