Laatste ontwikkelingen coronavirus: 16 nieuwe besmettingen vrijdag

Foto: Publiek Domein

Het totaal aantal bevestigde patiënten met het coronavirus is gestegen naar 48 besmettingen in onze provincie. Vrijdag zijn er 16 nieuwe besmettingen vastgesteld, meldt de GGD Groningen.

In Nederland is het dodental door coronavirus in een dag gestegen van 76 naar 106. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte de laatste cijfers over de virusuitbraak vrijdagmiddag bekend. Er zijn sinds gisteren 534 mensen positief getest, waarmee het totaal op 2994 positieve gevallen komt.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn tot nog toe 643 patiënten met de longziekte Covid-19 opgenomen. Op de afdelingen intensive care (ic) liggen nu zeker 218 patiënten. Dat is het laatste cijfer van de Nationale Intensive Care Evaluatie, die continu nieuwe informatie krijgt over de situatie in ziekenhuizen. De meeste overledenen zijn ouderen. Volgens het RIVM was de jongste 63 jaar en de oudste 95 jaar.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat lang niet meer iedereen die mogelijk het virus heeft opgelopen wordt getest.

Koning Willem-Alexander spreekt om 19.00 uur vanavond het volk toe. De toespraak wordt uitgezonden door de NOS, RTL, SBS en enkele regionale omroepen.

Overzicht van vrijdag

  • Textieldiscounter Kik heeft de deuren ook tot nader order gesloten. Dit is te lezen op een briefje op de deur van het filiaal in winkelcentrum Lewenborg.
  • In het UMCG zijn 39 positief geteste medewerkers. Eén van hen is bestuursvoorzitter Ate van der Zee, meldt het UMCG. In totaal zijn 886 medewerkers getest.

  • De Dutch Basketball League is definitief gestaakt. Daardoor is het seizoen voor Donar voorbij. De competitie wordt niet uigespeeld en er wordt geen kampioen aangewezen. De bekerfinale, die gespeeld zou worden in MartiniPlaza en tussen Donar en Aris Leeuwarden zou gaan, wordt in overleg met de NBB doorgeschoven als openingsevent naar het begin van het nieuwe seizoen. Voor deelname aan de Europa Cups wordt de huidige stand aangehouden. Landstede Hammers eindigt als eerste in de competitie en mag daardoor meedoen aan de Champions League. Donar eindigt als tweede, Heroes Den Bosch als derde en Zorg en Zekerheid Leiden als vierde.

https://twitter.com/Donar_Official/status/1240998235327660032

  • MartiniPlaza is vanaf vandaag het Groningse inzamelpunt voor beschermend materiaal. Wat is er nodig: FFP2/FFP3 maskers – waterdichte beschermingsbrillen- 70% alcohol – sterilium – beschermingsjassen. Lees hier wanneer je terecht kan om spullen in te leveren.

20/03/2020 14:08

  • Burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen heeft zijn werkzaamheden voorlopig overgedragen aan locoburgemeester Mattias Gijsbertsen. Schuiling wil zich tijdens de coronacrisis volledig kunnen richten op zijn rol als voorzitter van Veiligheidsregio Groningen. Dat meldt RTV Noord vrijdagmiddag.
  • In het UMCG zijn in totaal acht patiënten overgebracht vanuit ziekenhuizen uit Brabant. Dat melden diverse media.
  • Helpende hand voor hulpbehoevende Stadjers: Wil jij in de coronacrisis iets doen voor een ander? Of kun je juist wat hulp gebruiken? Word dan lid van de Facebookgroep ‘Helpende hand voor hulpbehoevende Stadjers’.

  • Albert Heijn komt met speciaal ouderenuurtje in supermarkten. Mensen van boven de 70 kunnen dan op werkdagen tussen 07.00 en 08.00 uur terecht voor hun boodschappen voordat de winkel voor iedereen opengaat. Op die manier lopen ze minder risico het coronavirus op te lopen en hebben ze minder kans om mis te grijpen.

https://twitter.com/PolOosterpark/status/1240965908035776514

Kruidvat Ten Boer roept op om alleen in de winkel te komen en alstublieft de kinderen thuis te laten. “Kom niet gezellig samen winkelen”. Insluitcode facebook.

Buurtbewoners van het Ommelander Ziekenhuis Scheemdag steken zorgmedewerkers hart onder de riem.

https://twitter.com/OZGziekenhuis/status/1240936644481605632

  • Drogisterijen roepen mensen op niet grotere hoeveelheden te kopen dan normaal. In een paginagrote advertentie in de landelijke kranten schrijven Kruidvat, Etos, DA, DIO, Trekpleister en de zelfstandige drogisterijen dat ze op die manier iedereen kunnen blijven bedienen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden