Geen treinen naar Groningen-Assen, Veendam en Weener dit weekend door werkzaamheden

Foto: De Redactie

Tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Veendam, Winschoten en Weener rijden dit weekend geen treinen vanwege werkzaamheden aan het spoor. NS en Arriva zetten vervangende bussen in.

Werkzaamheden

Er vinden zaterdag 21 en zondag 22 maart voorbereidende werkzaamheden plaats voor de bouw van het extra spoor tussen station Groningen en het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren. Het leggen van het nieuwe spoor start in mei en in juni wordt dan het opstelterrein in Haren in gebruik genomen.

De treinen rijden niet meer vanaf vrijdagavond 23.50 uur.

Tussen Groningen en Assen rijden NS-bussen en tussen Groningen en Veendam, Winschoten, Weener Arriva-bussen.

De NS-bussen rijden via het transferium in Haren aan de A28. Er rijdt een pendelbus tussen het transferium en station Haren. Ook stoppen de NS-bussen dit weekend op station Groningen Europapark.

Zaterdagavond van 19.00 uur tot het einde van de dienstregeling die dag, rijden er geen treinen vanaf Meppel richting Groningen of Leeuwarden. Reizigers stappen dan al vanaf Meppel in de NS-bus. Richting Groningen kan daardoor soms sprake zijn van een extra overstap van bus op bus in Assen.

Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Corona

NS en Arriva rijden momenteel een aangepaste dienstregeling vanwege maatregelen rondom het coronavirus. Zij doen dit in ieder geval tot 6 april.

Arriva rijdt al volgens een zondagdienstregeling, behalve in de ochtendspits. De NS start zaterdag met een speciale dienstregeling, waardoor fors minder treinen zullen rijden dan gebruikelijk. De Qbuzz rijdt sinds dinsdag volgens een zaterdagdienstregeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen