Drie minuten applaus voor alle zorgmedewerkers, doe je mee?

Foto: Jacquline Macou via Pixabay

In Italiƫ en Spanje werd afgelopen zaterdag minutenlang geapplaudisseerd voor alle medewerkers in de zorg die nu zo hard moeten werken, je hebt de filmpjes vast voorbij zien komen.

Ook in ons land is de oproep om solidariteit te tonen voor de zorg, hulpverleners en al die mensen die ons land draaiende te houden in de strijd tegen het Coronavirus door middel van een applaus. De actie #klapcoronadewerelduit gaat snel rond op de Nederlandse sociale media.

Doe je mee?

Drie minuten lang

Dinsdag 17 maart om 20.00 uur gaan we met zijn allen buiten drie minuten lang applaudiseren voor iedereen die Nederland door coronacrisis slaat om hen een hart onder de riem te steken, doe mee!

Op Facebook is een evenement aangemaakt. Ook op andere sociale media wordt het bericht veel gedeeld. Het is de bedoeling dat er drie minuten lang wordt geklapt en dat er zoveel mogelijk beeld via sociale media wordt verspreid.

Maandag gingen twee verschillende klapacties rond, op de een stond dat er dinsdag wordt geapplaudisseerd en op de andere stond woensdag. De klapactie van woensdag is komen te vervallen en is aangesloten bij de actie van dinsdagavond.

In Nederland waren maandag 1413 positief geteste mensen besmet met het virus en zijn er 24 mensen aan overleden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden