Lege schappen in de winkels: waarom hamsteren geen goed idee is

Foto: CC0/Alexas Fotos via Pixabay

Diverse inwoners melden dat zij lege schappen aantroffen in de supermarkt, al voor ze open gingen stond men al voor de deur te wachten. Hamsteren? Geen goed idee!

De maatregelen die de overheid gisteren afkondigde lijkt sommige mensen in de ‘overleefstand’ gestort te hebben of een stukje verder: de paniekstand. Maar is dat nu allemaal wel handig?

Nee dus

Waarom zou je gaan hamsteren? Als de overheid duidelijke regels geeft wat je wel en niet moet doen om het virus in te dammen. Stel dat je nou ineens met 100 man in die winkel staat, dan moeten ze dicht!

Mensen werken thuis, de vrachtwagens die de supermarkten voorzien van inhoud, vinden ‘lege’ snelwegen. Bijna iedere supermarkt heeft tegenwoordig een bezorgdienst, maak daar gebruik van en bel je oude buurvrouw zonder internet even op of je voor haar ook wat kunt bestellen. Supermarkten zorgen juist nu dat de bezorgdiensten meer aan kunnen.

Personeel in de zorg, bij de overheid en het onderwijs werken (voorlopig) door, zij moeten nu zelfs een paar tandjes harder lopen. Als zij aan het werk zijn en jij haalt de schappen leeg, helemaal geen goed idee.

Er zullen meer mensen boodschappen gaan doen omdat men minder uit eten gaat, het is allemaal al erg genoeg voor de horeca dat dit gebeurd. Laat de mensen in de supermarkten daarom gewoon hun werk doen, je maakt het er niet beter op voor een heleboel mensen door nu die schappen leeg te gaan halen.

Bron: RIVM

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden