Maatregelen kabinet: binnen blijven bij griepklachten, werk thuis en evenementen aflasten

Foto: Publiek Domein

Het kabinet heeft donderdagmiddag verregaande nieuwe maatregelen afgekondigd in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Alle Nederlanders moeten thuis blijven als ze hoesten, koorts of andere griepverschijnselen. Evenementen met meer dan 100 mensen worden afgelast. Dat geldt ook voor sportwedstrijden. Daarnaast krijgen musea, theaters en sportclubs het advies om de deuren de komende weken te sluiten.

Restaurants met meer dan 100 zitplaatsen moeten passende maatregelen nemen om besmetting te voorkomen.

Ook is de ‘dringende oproep’ om sociale contacten te mijden en het bezoeken van ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden. Scholen blijven vooralsnog wel open, maar hogescholen en universiteiten worden geadviseerd hun hoorcollege’s zoveel mogelijk online aan te bieden.

De maatregelen zijn in ieder geval van kracht tot 1 april.

Het kabinet komt met deze maatregelen op advies van het Outbreak-Management Team van het RIVM. De ziekenhuizen en GGD’s in Brabant dreigen de uitbraak niet meer aankunnen. Ook kan het RIVM de overdrachtspaden van het virus niet meer goed in kaart brengen en daarmee het virus indammen. Dat kan volgens het RIVM duiden op een kantelpunt in de uitbraak van het virus.

Met de maatregelen hoopt het kabinet met name ouderen te beschermen tegen het virus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden