Opening dementievriendelijk pad Odensehuis

Foto: De Redactie

Een dementievriendelijk pad in de Molukkenstraat wordt vrijdag 13 november geopend door wijkwethouder Roeland van der Schaaf.

Het pad helpt mensen met dementie beter hun weg te vinden.

Minor Healthy Ageing
Het pad is ontwikkeld door studenten van de Hanzehogeschool Groningen vanuit de minor Healthy Ageing, meldt de Hanzehogeschool Groningen.

De studenten van verschillende opleidingen onderzoeken hoe mensen op een gezonde manier ouder kunnen worden, ook wanneer deze mensen beperkingen of specifieke uitdagingen hebben, zoals de deelnemers van het Odensehuis.

Het pad is door de gemeente gefinancierd en valt onder het project ‘Maak van de Korrewegwijk een dementievriendelijke wijk’ van het Odensehuis.

Samenwerking dementievriendelijke wijk
In de Korrewegwijk wonen ruim 100 mensen met dementie. Het project ‘Maak van de Korrewegwijk een dementievriendelijke wijk’, is een initiatief van het Odensehuis. Met het project wil de organisatie de beeldvorming over dementie positief beinvloeden.

Hiervoor worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd en samenwerking gezocht met andere partijen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen. Ook de gemeente Groningen draagt het project een warm hart toe.

Het Odensehuis is een inloophuis voor dementerenden en mensen met geheugenverlies.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden