Dag van de Mantelzorg

Foto: Publiek Domein

Deze dag is speciaal voor de vele mensen, die vrijwillig voor een ander zorgen.

Ieder jaar op 10 november verdienen deze mantelzorgers om in het zonnetje gezet te worden, omdat ze geweldig zijn voor de samenleving.

Het thema dit jaar is:”Laat je zien!

Het thema is een uitnodiging om te laten zien dat u mantelzorger bent. Laat het zien aan mensen in uw eigen omgeving maar ook aan wijkorganisaties en gemeente. Zodat ze u erkennen en waarderen als mantelzorger en ondersteunen wanneer ú dat nodig heeft.

Deze dag is speciaal in het leven geroepen, voor al die mensen die vrijwillig de zieken en minderbedeelden in onze samenleving helpen door organisator Mezzo.

Ook in Groningen wordt dit jaar de Dag van de Mantelzorg vandaag gevierd. De gemeente Groningen en samenwerkende organisaties geven uiting aan hun waardering voor mantelzorgers.

Activiteiten
Vrolijke voorstelling: Dinsdag 10 november is er een feestelijke avond waarbij heel wat gelachen kan worden met een muzikale theatervoorstelling van ‘Voorheen de bende van Baflo Bill’ in Hanze Plaza. Na de voorstelling is er levende muziek in de foyer van ‘Stuck Herry’. ‘Vrouwkracht’ van Jasmijn verzorgt de bijzondere catering. Het wordt een avond met een Gronings accent en exotische verrassingen.

Cadeau: Indien u een mantelzorgkaart heeft, neem dan de coupon mee, voor de verrassing van de Dag van de Mantelzorg. Na de voorstelling kunt u deze coupon inleveren. Dit jaar heeft de gemeente Groningen bijzondere aandacht besteed aan dit cadeau.

Vanaf 15 november kunt u de coupon verzilveren op het mantelzorgspreekuur in uw wijk.

De Dag van de Mantelzorg 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Dignis/Lentis restaurants, Vrouwkracht catering Jasmijn, Eeterie De Globe en SilkArt multimedia studio.’

Voor meer informatie: humanitas.groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden