Henk en Henk winnen landelijke TaalHelden Publieksprijs 2019

Foto: Alfa-college

Cursisten Henk Bruinink en Henk Bijholt van het Alfa-college hebben dinsdag de TaalHelden Publieksprijs gewonnen. Henk en Henk kregen de meeste stemmen van het publiek en wonnen daarmee als duo deze categorie. Ze kregen de prijs uitgereikt door prinses Laurentien.

“We zijn blij, verrast en trots met het winnen van de Publieksprijs”, zeggen Henk Bruinink en Henk Bijholt.

Henk en Henk

Henk en Henk werden aangemeld voor de Taalheldenprijs door het WIJ-team Oosterpark en het Alfa-college. Bij het Alfa-college volgden de heren een dagdeel per week taal- en computerlessen. Daarnaast werken ze bij Taalhuis Oosterpark nog een ochtend met een WIJ-medewerker aan hun taal en computervaardigheden.

Eerder wonnen de beide mannen de provinciale Taalheldenprijs Groningen 2019.

Het innovatieproject DigiTaalBeter van het Alfa-college was ook genomineerd voor een landelijke Taalheldenprijs, maar viel niet in de prijzen.

Stichting Lezen & Schrijven

De TaalHeldenprijs is door de Stichting Lezen & Schrijven in het leven geroepen om mensen en organisaties in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor het terugdringen én voorkomen van laaggeletterdheid. Het is een aanmoedigingsprijs voor mensen die zich op een bijzondere manier inzetten om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen. Jaarlijks reikt prinses Laurentien, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, de TaalHeldenprijs uit.

Lees ook: Henk en Henk ‘taalhelden’ van de provincie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden