Vier amateurkunstprojecten ontvangen subsidie van Provincie

Foto: De Redactie

De provincie Groningen geeft subsidie aan vier culturele projecten, waarvan drie in Groningen.

Popsport Groningen

Popsport Groningen ontvangt 15.000 euro om jonge talentvolle muzikanten, bands en producers te ondersteunen met een coachingsprogramma waardoor zij zich zowel op artistiek als zakelijk vlak kunnen ontwikkelen. Eén act uit Groningen krijgt de kans om door te stromen naar het landelijk netwerk van Popsport. Popsport wordt georganiseerd door de Rijdende Popschool en stimuleert jong popmuziektalent in Groningen.

‘Aan de Andere Kant’

De derde voorstelling van de trilogie ‘Aan de Andere Kant’, gemaakt door de Stichting Gedeelde Verhalen krijgt 50.000 euro. De voorstelling gaat over de geschiedenis van de Molukkers in Nederland. De geschiedenis wordt zowel van twee kanten, de Nederlandse als de Molukse, belicht. Amateurspelers en muzikanten werken samen met professionele acteurs aan dit project. De voorstelling is in de zomer van 2020 te zien op Kamp Westerbork waar in het noorden destijds het grootste Molukse kamp Schattenberg stond.

De Wijk de Wereld

In het project ‘De Wijk de Wereld’ gaan cultuurmakers de wijk in om verhalen van bewoners op te halen en die vervolgens te vertalen naar theater, muziek, film en dans. Uiteindelijk wordt hiervan samen met de bewoners een voorstelling gemaakt, die in de Stadsschouwburg te zien is. Naast de Groninger wijk Beijum gaat De Wijk de Wereld dit jaar ook de provincie in. Hiervoor ontvangt de Wijk de Wereld 30.000 euro.

Muziekfestival Delfzijl

Het Muziekfestival Delfzijl, dat voor de tiende keer georganiseerd wordt dit jaar krijgt 15.000 euro. Amateurmuzikanten in groepen, zoals harmonieorkesten, fanfares, slagwerkers en dweilorkesten uit de hele provincie komen twee dagen naar Delfzijl om zich te tonen aan een groot publiek.

Bij alle vier de projecten gaat het om actieve participatie van amateurkunst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden