Open dag Rijksuniversiteit Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Vrijdag 6 november bezoeken ruim 8000 middelbare scholieren en ouders de Open dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Een college volgen, praten met studenten, docenten en studieadviseurs, mensen ontmoeten met wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks misschien wel vier of vijf jaar woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag van de RUG op vrijdag 6 november.

Ze maken er uitgebreid kennis met maximaal vier opleidingen. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen. Ook kunnen aankomende studenten themalezingen volgen, informatiemarkten bezoeken, een studiekeuzeworkshop volgen of een stadswandeling maken.

Aanmelding voor de open dag is verplicht via www.rug.nl/opendag.

Presentaties bacheloropleidingen
Alle bacheloropleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag. Aankomende studenten kunnen maximaal vier studies bezoeken, ’s ochtends twee en ’s middags twee.

Themalezingen
Naast de presentaties van de opleidingen worden er tijdens de Open dag ook thematische lezingen aangeboden. Deze gaan onder andere over het vinden van een kamer, budgetteren, het verschil tussen hbo en wo, het Groninger studentenleven en de mogelijkheden om een tijdje in het buitenland te studeren. Ook staan er speciale lezingen voor internationale aankomende studenten op het programma.

Informatiemarkten
Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met het leenstelsel? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van loting, selectie en matching? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Welke voorzieningen zijn er voor buitenlandse studenten? Kent Groningen een leuke introductieperiode? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op twee algemene informatiemarkten die plaatsvinden in het Centrum (Academiegebouw) en op de Zernike Campus (Duisenberggebouw).

Studiekeuzeworkshops
Tijdens de open dag is het ook mogelijk een studiekeuzeworkshop te volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Welke studie past het best bij jou? Dit soort vragen komt aan de orde tijdens deze workshop.

Stadswandelingen
Tenslotte is het tijdens de Open dag mogelijk het centrum van Groningen te verkennen onder begeleiding van studenten van GroningenLife!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden