Promoveren op artistiek onderzoek straks mogelijk

Foto: Jan Buurma

Promoveren op een artistiek onderzoek is straks mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen starten binnenkort met een artistic PhD. Hiermee wordt promoveren in de kunsten mogelijk, waarbij het kunstwerk een integraal onderdeel van het eindproduct is.

Bestuurders van de RUG en Hanzehogeschool tekenden maandag een convenant om deze samenwerking kracht bij te zetten.

Groningen Research Arts and Society Platform

De Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) werken samen binnen het onderzoeksplatform GRASP (Groningen Research Arts and Society Platform). Beide instituten willen elkaar hiermee versterken op het gebied van onderwijs en onderzoek op het gebied van kunst en samenleving, waarbij de mogelijkheid om een artistic PhD te behalen een belangrijk onderdeel is.

Artistiek onderzoek levert unieke kennis en methodieken binnen het onderzoeksgebied van kunst en samenleving. Deze kennis kan daarnaast van waarde zijn voor onderzoekspraktijken in andere velden.

Artistic PhD

Het behalen van een artistic PhD is mogelijk bij GRASP en valt onder de Graduate School for Humanities (GSH) van de RUG in samenwerking met Kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanzehogeschool. De artistic PhD betreft een regulier promotietraject binnen de bestaande promotieregeling van de RUG waarin artistiek werk een integraal onderdeel van het onderzoek vormt.

Het is een onderzoekstraject voor beeldend kunstenaars, musici, ontwerpers, dansers, theatermakers en docenten kunsteducatie. Een artistic PhD-traject wordt tenminste begeleid door één promotor van de RUG en één copromotor van het Kenniscentrum Kunst & Samenleving, Hanzehogeschool.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden