Vanhulley produceert items van en voor de Milieudienst Gemeente Groningen

Foto: Vanhulley

In het Stadhuis van Groningen werd vrijdagochtend op feestelijke wijze de overdracht gedaan van de door de sociale onderneming Vanhulley gemaakte items van reststoffen van de milieudienst van de gemeente Groningen. Speciaal voor de milieudienst werden kindervuilnismannenpakjes gemaakt, een idee dat bedacht werd door Joost van Keulen, destijds wethouder economische zaken van de gemeente.

In het kader van Groningen Schoon Dankzij Mij namen de milieustewards de producten in ontvangst, die zij voornamelijk voor voorlichting op basisscholen zullen gebruiken.

Week van de Circulaire Economie

Vrijdag was de laatste dag van de Week van de Circulaire Economie, waarin landelijk aandacht gevraagd wordt voor de noodzaak om hergebruik van grondstoffen en materialen te stimuleren. Jaarlijks gooit Nederland maar liefst 145 miljoen kilo kleding weg. Gelukkig komen er steeds meer initiatieven om onderdelen van deze afvalberg nieuw leven in te blazen.

Van boxershort tot iPadhoes

Vanhulley begon ruim 7 jaar geleden met het maken van boxershorts van je oude overhemd, waarbij de productie gedaan wordt door vrouwen die graag aan de slag willen, maar daarbij ondersteuning kunnen gebruiken. Inmiddels heeft deze sociale onderneming een nieuwe productlijn, waarbij resttextiel, zoals verouderde bedrijfskleding, overgebleven vlaggen, banners, jassen worden omgetoverd tot prachtige items zoals iPadhoezen, tassen, lunchwraps en kerst- of kraamcadeautjes.

In het atelier wordt een nieuw (tweede) leven gegeven aan oud textiel. Daarnaast werken de medewerkers aan een nieuw leven door het volgen van een opleiding en krijgen ze werkervaring.

“Vanhulley is een toonbeeld voor impact ondernemen” – Carine Bloemhoff. Wethouder Carine Bloemhoff, die zich hard maakt voor kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt, en daarom ook sociaal ondernemen in haar portefeuille heeft, stond bij de overhandiging stil bij deze mooie combinatie van duurzaam en sociaal ondernemen.

Gert Bron, initiator van deze opdracht nam de producten in ontvangst. Hij is de grote trekker achter Groningen Schoon Dankzij Mij. Zijn team van milieustewards organiseert samen met bewoners, leerlingen, scholieren, sporters, kunstenaars het hele jaar door activiteiten. “Voor de Lentekriebels kunnen we dit goed gebruiken!”, aldus Gert Bron

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen