Storyworld feestelijk geopend door Aladdin, Aloy, Spiderman en Lucky Luke

Storyworld het nieuwe interactieve museum voor strips, animatie en games is zaterdag geopend door vier bijzondere gasten: Aladdin, Aloy, Spiderman en Lucky Luke in Forum Groningen. Wethouder van cultuur Paul de Rook gaf het startschot met de pistool van Lucky Luke.

In het nieuwe Storyworld, de vervanger van het Stripmuseum aan de Westerhaven, hebben strips nog steeds een prominente plek, maar zijn er veel interactieve activiteiten binnen de route. Bijvoorbeeld bij de interactie ‘hoe voel je je’, blij, boos of verdrietig? Door gekke bekken te trekken, wordt dit gescand en laat de emoticon zien op een scherm welke emotie je hebt.

Het begint met het creatieve proces op papier, de eerste schetsen, vervolgens hoe wordt een verhaal spannend opgebouwd. Het nieuwe museum is een grote ontdekkingstocht door het maakproces van strips, animatie en games.

Het productieproces van animaties is te ontdekken aan de hand van originele tekeningen, storyboards en flipbooks. De rol van het verhaal is te zien in computergames.

De openingsdag van het nieuwe interactieve museum werd druk bezocht. Honderden bezoekers van alle leeftijden bezochten Storyworld. De reacties waren enthousiast. ‘Vooral de originele schetsen, de diversiteit van de collectie en de interactieve installaties vallen in de smaak’, aldus Storyworld.

Ook deelnemen aan verschillende workshops, geschminkt worden, games spelen, strips lezen, buttons stampen en tekendemonstraties bijwonen van de internationaal bekende kunstenaars Lois van Baarle en Romano Molenaar was mogelijk of een levende selfie maken met Spiderman, Aloy, Lucky Luke of Aladdin.

Het maakproces staat centraal tijdens de ontdekkingstocht in het nieuwe geopende Storyworld.

Kijk voor meer informatie: storyworld.nl

Lees ook: Museum Storyworld opent zaterdag de deuren in Forum Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden