Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie in Forum

De Nieuwjaarsbijeenkomst donderdagavond werd druk bezocht. In lange rijen stonden belangstellenden te wachten om naar binnen te kunnen.

De bijeenkomst begon met de toespraak van burgemeester Koen Schuiling. Verbinding stond centraal in deze speech, die de burgemeester eindigde met ‘Laten we elkaar vasthouden in het nieuwe jaar. Jong en oud. Stad en Ommeland. Dat zijn wij!’ Volgens de burgemeester moeten we de verbinding niet kwijtraken.

Terugblikkend op het vorig jaar noemde de burgemeester het niet lukken om het tempo te halen om huizen die schade leden door de aardbevingen te versterken en de schade te vergoed. ‘Dat is meer dan een grote teleurstelling’. Ook refereerde de burgemeester aan de klimaatverandering en dat boeren en bouwbedrijven daarmee geconfronteerd werden.

Ook leerkrachten en mensen in de zorg werden genoemd, waarbij de omstandigheden steken waaronder het werk gedaan moeten worden. De hulpverleners als politie, brandweer, medewerkers van handhaving en toezicht, ambulancemensen, de mensen van stadsbeheer…misschien je buurvrouw, je buurjongetje dat je hebt zien opgroeien…mensen zoals jij en ik. Hulpverleners vragen niet om respect. Ze zijn er voor ons. De burgemeester bedankte hun voor hun niet aflatende inzet. Ze verdienen geen scheldkanonnade. Jullie verdienen applaus!

Het komend jaar en komende jaren bieden ons volgens de burgemeester mooie en uitdagende vergezichten door in de allereerste plaats verbinding te maken in onze stad. Hierin werd genoemd dat ‘Dagobert Duck huist in Den Haag, maar hier groeit 1 op de 6 kinderen op in armoede. Zijn er gezinnen met enorme schulden. Mensen die het niet meer zien zitten. Zij zijn wij en dus blijven we wel geloven in betere wijken, scholen, gezondheidszorg en gaan we dat cijfer omlaag brengen’.

Daarnaast werd het vlot besluiten tot de aanleg van de Lelylijn, de invulling van het terrein waar de Suikerfabriek stond, het braakliggend terrein bij het Hoofdstation en de opwaardering van het Stadhuis op de Grote Markt en het werken aan de campus op Zernike benoemd. Lees hier de complete nieuwjaarstoespraak.

Op iedere verdieping was verder muziek, van jazz tot electropop, buikdansen, salsa en klassiek, silent diso, films, karaoke en comedy.

Het was een gezellige bijeenkomst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden