Het unieke universum van Koen Taselaar bij VRIJDAG

Psychedelische schilderijen.
Foto: Koen Taselaar

Kunstenaar Koen Taselaar geeft donderdag 7 november een lezing bij VRIJDAG over zijn kleurrijke tekeningen, onhandige keramiek en abstracte zeefdrukken.

Het werk van Taselaar is een uniek universum waarin alleen hij de regels bepaalt. De beeldtaal van de kunstenaar komt voort uit het grijze gebied waarin tekst niet alleen betekenis heeft, maar ook vorm.

“Spelen met woorden en taal zijn belangrijke ingrediĆ«nten in mijn werk”, aldus Taselaar. Hij drukt dit uit in getekende woordspelingen, ingebeelde platenhoezen of grote psychedelische schilderijen.

Op zoek naar manieren om zijn creatieve uitspattingen te verwerken, maakt Taselaar publicaties en grootschalige tekeningen. Hij is continu bezig om zijn brede reikwijdte verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door nieuwe technieken te leren zoals grafiek en weven. Zo maakte Taselaar voor het TextielMuseum in Tilburg een bijna 9 meter breed wandkleed dat de geschiedenis van Bauhaus laat zien.

Koen Taselaar

Koen Taselaar (Rotterdam, 1986) studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij exposeerde zijn werk in het onder meer in het Centraal Museum in Utrecht en het Boymans van Beuningen in Rotterdam. Daarnaast deed hij werkperiodes in Zuid Korea en India. Taselaar is genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs.

Zijn werk is van 9 tot en met 14 december 2019 te zien zijn bij Galerie BlockC in Groningen.

Tijd en Locatie

De lezing bij VRIJDAG begint om 20.00 uur. Locatie: Walstraat 34, Groningen

Deze lezing is onderdeel van een serie over sculptuur, schilderen, installatie, tekenen en kunst in openbare ruimte.

Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl/lezing.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden