Forum Groningen opent met 24 uur feest

Foto: De Redactie

Nog 29 dagen en dan opent Forum Groningen op de Nieuwe Markt in Groningen. Het Forum opent op vrijdag 29 november op een spectaculaire manier met een 24-uurs feest én met het publiek in de hoofdrol.

‘Iedereen is welkom om deze mijlpaal een weekend lang te komen vieren. Vanaf 17.00 uur barst een 24-uursprogramma los voor nieuwsgierigen uit Stad, Ommeland en de rest van de wereld’, aldus Forum Groningen.

Publiek krijgt de hoofdrol

Op vrijdagmiddag 29 november vanaf 17.00 uur is het Forum open. De deuren zijn 24 uur open om iedereen te laten kennismaken met het Forum. Maak via de roltrappen een reis door het gebouw, van Nieuwe Markt naar het dak. Bij daglicht, diep in de nacht of als de zon weer opkomt boven de stad.

Onderweg kom je van alles en iedereen tegen; dans met robots, zing mee met Grease, date met schrijvers, luister naar levende boeken en ontbijt als een Alice in Wonderland.

“Centraal bij de opening staat nu eens niet een artiest of iemand van koninklijke bloede. Wij vinden dat na al die jaren wachten de opening een feest moet zijn voor iedereen uit Stad en Ommeland. Vandaar dat we inzetten op veel en langdurig programma zodat iedereen op zijn eigen tijdstip kan komen kennismaken met het Forum,” Dirk Nijdam, directeur Forum Groningen.

Het complete 24-uursprogramma wordt donderdag 7 november bekendgemaakt.

Forum Groningen

Forum Groningen is een laagdrempelige ontmoetingsplek en biedt internationale exposities (vanaf 7 december), Storyworld (vanaf 11 januari), Groningen Store (vroegere VVV-winkel), vijf filmzalen, een multifunctionele zaal, de bibliotheek, het Smartlab, horeca en een dakterras met fenomenaal uitzicht.

Voor meer informatie: forum.nl/opening

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden