Nacht van de Universiteit in Academiegebouw

Foto: CC BY-SA 3.0 / Wikipedia Commons/ Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De Nacht van de Universiteit wordt vrijdag 16 oktober gehouden in het Academiegebouw in Groningen.

De universiteit staat ter discussie. Vraagstukken over de toekomst van de academie. Wat is er mis met de universiteit en hoe kan het beter komen aan de orde tijdens de Nacht van de Universiteit.

Studenten, docenten, onderzoekers en inmiddels ook sommige politici en bestuurders zetten stevige vraagtekens bij de zakelijke koers van de afgelopen jaren en roepen om een Nieuwe Universiteit.

Opiniƫrende sprekers houden in debatten, twistgesprekken en mini-colleges het universitaire bedrijf kritisch tegen het licht, zoals:

  • Critici
    Met bekende critici van het eerste uur, zoals Ad Verbrugge (Beter onderwijs Nederland), Frank Miedema (Science in Transition) en Hans Radder (Platform Hervorming Nederlandse Universiteiten.
  • Topbestuurders
    Topbestuurders als VSNU-voorzitter Karl Dittrich, RUG-collegevoorzitter Sibrand Poppema, rector Elmer Sterken en chemicus Bert Meijer, die uit liefde voor de wetenschap uit het bestuur van onderzoeksorganisatie NWO stapte.
  • Eigenzinnige denkers, jonge onderzoekers en eigenzinnige studenten
    Ook eigenzinnige denkers over kennis en vorming als psycholoog/ filosoof Trudy Dehue, psycholoog en schrijver Douwe Draaisma, universitair geschiedschrijver Klaas van Berkel, SP-kamerlid Jasper van Dijk, wetenschapsjournalist Maarten Keulemans, wetenschapsfilosoof Paul Wouters, schrijver en cultureel ondernemer Chandra Frank, jonge onderzoekers, eigenzinnige studenten en vele anderen zijn van de partij.

De Nacht van de Universiteit is georganiseerd door de Faculteit Wijsbegeerte, Debatcentrum Dwarsdiep en Studium Generale Groningen.

De Nacht van de Universiteit begint om 20.00 uur.

Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Voor meer informatie: sggroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden