Forumlocaties maken zich op voor verhuizing naar Nieuwe Markt

Foto: De Redactie

Het Forum aan de Nieuwe Markt in Groningen opent vrijdag 29 november de deuren voor het publiek. De oude locaties van het Forum in de binnenstad van Groningen verhuizen naar deze nieuwe plek. De acht bibliotheeklocaties in de stadswijken en in Haren en Ten Boer blijven gewoon bestaan. Deze locaties zijn gedurende de verhuisperiode normaal geopend.

De bibliotheek aan de Oude Boteringestaat sluit vanaf zondag 3 november om de verhuizing mogelijk te maken. De locatie aan het Hereplein sluit op maandag 18 november.

Good Bye Hereplein!

De locatie aan het Hereplein vertoonde sinds 2010 arthouse films. Na bijna een decennium in de oude Camera-bioscoop op het Hereplein prachtige films te hebben vertoond, is zondag 17 november de laatste keer dat het Forum op die locatie films presenteert.

Als afscheid worden op deze zondag dé absolute publieksfavorieten van de afgelopen negen jaar vertoond.

Het publiek kan vanaf deze week via Facebook en de website hun favorieten doorgeven. De programmeurs maken hieruit een selectie van vijftien titels die alle op 17 november te zien zullen zijn.

Bye, Bye Boteringe!

Om afscheid te nemen van de bibliotheek aan de Boteringestraat vroeg het Forum Esli Tapilatu, projectmaker bij Capital of Happiness, bezoekers te fotograferen en te vragen welk geluk ze in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat beleven.

De tentoonstelling met de dertig meest sprekende portretten werd voor de zomer geopend en is tot de sluiting op 3 november te zien in de Oude Boteringestraat.

Forum Groningen

In het hart van de Groningse binnenstad staat het Forum, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Met internationale exposities, Storyworld, vijf filmzalen, een multifunctionele zaal, de bibliotheek, het Smartlab, horeca en een dakterras met fenomenaal uitzicht dagen we het publiek uit om zich te laten verrassen en inspireren en met een open blik naar de toekomst te kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen