Nieuw wandelnetwerk van gemeente Groningen online

Foto: Routebureau Groningen

Het nieuwe wandelnetwerk van de stad Groningen en ommeland staat sinds vrijdag online. Onontdekte landschappen van de gemeente Groningen, Noord-Groningen en het Westerkwartier zijn verbonden via 2000 km wandelnetwerk.

Wandelaars kunnen de mooiste plekjes in het landschap ontdekken en genieten van de afwisseling van de bruisende stad Groningen en het stille, weidse ommeland. In het netwerk zijn op meerdere locaties boerenlandpaden opgenomen, waardoor wandelaars over prachtige, onverharde paden wandelen.

Knooppunten

Routes kunnen via 949 knooppunten samengesteld worden. De wandelroutes kunnen zo lang of kort zijn als je zelf wil.

Ieder knooppunt heeft een nummer. Bij het knooppunt kan gekozen worden naar welk volgende knooppunt je doorloopt. Je volgt onderweg de blauw-rode bewegwijzering met witte pijl richting het volgende knooppunt. De bewegwijzering bestaat uit bordjes en stickers.

Wandelaars kunnen een routekaartje printen of het netwerk onderweg bekijken op je smartphone of tablet.

Het netwerk is ontwikkeld door het Routebureau Groningen in samenwerking met Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Landschapsbeheer Groningen, Staatsbosbeheer Groningen, Het Groninger Landschap, Natuurmonumenten en vele wandelliefhebbers uit de regio.

Voor meer informatie: wandelen.groningen.nl/wandelroutes/wandelnetwerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen