Koninklijke onderscheiding voor Grietje Pasma

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {RTV Oog}

Grietje Pasma heeft zondagochtend 11 oktober om 11.00 uur een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Peter den Oudsten, ter gelegenheid van haar afscheid als racedirector van de 4 Mijl van Groningen.

Pasma is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, meldt de gemeente Groningen.

4 mijl van Groningen
Vandaag loste ze voor 23.000 atleten en lopers het startschot van de 4 Mijl van Groningen als afscheid, omdat ze heeft besloten uit de operationele uitvoering te stappen. Pasma blijft wel als extern adviseur betrokken bij de 4 mijl.

In 1992 richtte ze het topsportmarketing bureau ‘Topsport Noord Nederland’ op. De 4 Mijl van Groningen, het grootste hardloopevenement van Noord Nederland, wordt sinds 1997 door Grietje Pasma georganiseerd.

Dit werd in 2008 uitgebreid met de organisatie van nog zes evenementen, namelijk de Nacht van Groningen, Streetball Groningen (sinds 1993), de GasTerra Ladiesrun Groningen, de Bommen Berendloop en de Plantsoenloop.

In de jaren ’90 organiseerde Grietje Pasma internationale basketbalevenementen, het Boksgala WK, maar ook een handbalinterland en het NK tafeltennis. Verder was zij van 1986-1992 en in 2004 bestuurlijk actief bij basketbalclub Donar waar zij de Basketbal Business Club heeft opgericht.

Grietje Pasma heeft verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Jans Cats prijs (2011), de Provinciale Sportprijs (2010) en de Breedtesportpenning (2007).

In 2006 was ze een van de initiatiefnemers van het Johan Cruijff college.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden