Top Dutch Solar Racing onderweg naar Australië

Het Top Dutch Solar Racing team vertrekt vanaf Schiphol.
Foto: Hanzehogeschool Groningen

Het team Top Dutch Solar Racing is donderdag in het vliegtuig gestapt en onderweg naar Australië. Na een tussenstop in Singapore komt het team zaterdag aan in Adelaide in Australië.

Het team bestaat uit 26 studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, het Noorderpoort en het Friesland College. De zonneauto is gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland.

Testen

Tot 20 september verblijft het team in Quorn, waar de auto, genaamd Green Lightning, wordt getest op de Australische wegen.

Wedstrijdroute

Na het verblijf in Quorn, gaat het team de wedstrijdroute rijden. Het team doet dit omgekeerd en begint op de finishlocatie Adelaide en rijdt vanuit daar naar de startlocatie Darwin. Deze route is ruim 3000 kilometer. Door de wedstrijdroute alvast te rijden, kan het team zich nog beter voorbereiden op de route.

Bridgestone World Solar Challenge

Op 29 september komt het team aan in Darwin, waarna het officiële programma van de Bridgestone World Solar Challenge begint.

Vanaf 7 oktober vinden dagelijks ‘scrutineerings’ plaats: de organisatie keurt de zonneauto’s op basis van strenge reglementen. Veiligheid is daarin een belangrijk aspect.

Op 13 oktober begint de wedstrijd en gaat het team van start in de Challenger Class.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden