Kempkensberg maandag definitief dicht; Waterloolaan tweerichtingsverkeer

Foto: De Redactie

De Kempkensberg is vanaf maandag 26 augustus, als de zomerstremming van de zuidelijke ringweg voorbij is, definitief dicht. Deze weg tussen de Hereweg en de Helperzoom vervalt vanwege de aanleg van de bouwkuip van de verdiepte ligging van de ringweg.

De oprit van de Kempkensberg naar de zuidelijke ringweg ging in februari al dicht.

Waterloolaan

Momenteel wordt de Waterloolaan aangepast voor tweerichtingverkeer, zodat er een alternatief is voor medewerkers van DUO en de Belastingdienst en de bewoners van de Engelse Kamp.

Op de kruising van de Waterloolaan en de Hereweg komen verkeerslichten, zodat verkeer vanaf de Waterloolaan makkelijker kan invoegen op de Hereweg. De parkeergarage van DUO/Belastingdienst blijft bereikbaar via de Helperzoom.

In achterliggende straten in de Herewegbuurt worden rijrichtingen veranderd om sluipverkeer terug te dringen. De plannen voor de aanpassingen aan de Waterloolaan zijn samen met de buurt opgesteld.

Vanaf maandag 26 augustus is tweerichtingsverkeer mogelijk.

Vanuit het oosten

Vanuit het oosten blijven de Belastingdienst, DUO en de woningen aan de Engelse Kamp per auto bereikbaar via de Europaweg, Boumaboulevard, Verlengde Lodewijkstraat en de Esperantokruising. In het eerste kwartaal van 2020 gaat de Helperzoomtunnel open, waardoor een nieuwe route vanaf het oosten richting de Helperzoom ontstaat. Later in 2020 gaat de Esperantokruising dicht.

2024

De Waterloolaan blijft ook na afronding van het project Aanpak Ring Zuid tweerichtingsverkeer houden. De straat krijgt aan het eind van de projectperiode (planning: 2024) haar definitieve inrichting. Die inrichting past bij de sfeer van het Zuiderplantsoen, om de verbinding tussen het Sterrebos en de Herewegbuurt te herstellen.

Fietsers

Voor fietsers verandert er nu niets. Het fietspad langs de Kempkensberg was al afgesloten. Nadat de verdiepte ligging klaar is, ontstaat hier weer een fietsverbinding tussen de Hereweg en de Helperzoom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden