KEI-week in Groningen van start

Foto: © fotograafniels

Duizenden eerstejaars studenten maken vanaf vandaag, maandag 12 augustus kennis met de stad tijdens de KEI-week Groningen. De introductieweek, bedoeld voor studenten van de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit, de Academie Verloskunde en Stenden Hogeschool duurt tot en met vrijdag 16 augustus.

Op het programma staan 19 KEI-evenementen waarmee de ongeveer 5.000 nieuwe studenten kunnen kennismaken met alles wat het studentenleven te bieden heeft.

Hieronder staat een greep uit het programma:

Maandag – Informatiemarkt en The Grand Opening

De eerste dag van de KEI-week begint met de informatiemarkt, waar meer dan honderd organisaties aanwezig zijn om nieuwe studenten te helpen, waaronder de politie, studentenverenigingen, politieke organisaties en bedrijven die werknemers zoeken.

Ook kunnen de eerstejaars instappen bij de Sit & See en zich in een cabriobus laten rondrijden door Groningen. De KEI-week wordt ’s avonds om 20.00 uur officieel geopend tijdens The Grand Opening.

Dinsdag – KEI-picknick, KEI-Parade en Night of the Songs

Op dinsdag beginnen de studenten om 11.30 uur met de KEI-picknick in het Stadspark. In het park is een dj aanwezig voor de muzikale begeleiding. ’s Middags stellen de studentenorganisaties en –verenigingen zich voor aan de studenten met behulp van versierde wagens.

Om 21.00 uur is het op de Grote Markt tijd voor Night of the Songs. Studenten en inwoners van Groningen komen hier samen om karaoke te zingen.

Woensdag – Sportplaza en More to Explore

Tijdens Sportplaza maken de studenten kennis met meer dan vijftig verschillende sportverenigingen. Tijdens Sportplaza worden workshops en sportclinics gegeven.

’s Avonds kunnen de studenten kennis maken met de culturele verenigingen tijdens More to Explore. Hier stellen de verschillende verenigingen zich aan de deelnemers voor. Er worden interactieve workshops gegeven en er zijn optredens van cabaretiers, bands en koren.

Op woensdag kunnen de studenten deelnemen aan de kroegentocht tot in de late uren.

Donderdag – Open Air Festival en openluchtbioscoop op de Vismarkt

De donderdag begint met het Open Air Festival onder de noemer ‘SandSational’ bij de Kardingerplas. Op het festival kan worden gedanst, zijn er activiteiten waaronder het spelen van spelletjes of drinken van drankjes aan de waterkant. ’s Avonds is de Vismarkt omgetoverd tot een grote openluchtbioscoop met popcorn op de Vismarkt.

Vrijdag – Love, Lust & Lounge en Eindfeest

De laatste dag van de KEI-week begint met Love, Lust & Lounge, dat in het teken staat van seks, alcohol en drugs. In de Pathé-bioscoop vertellen meerdere sprekers hoe studenten tijdens hun studietijd slim om kunnen gaan met de verleidingen van seks, alcohol en drugs.

De KEI-week wordt vrijdag afgesloten met het Eindfeest in Sportcentrum Kardinge. Van dansen op foute hits van Q-Music, tot zwemmen met krokodillen en feesten in de silent disco. Op de mainstage staan verschillende artiesten.

Na het Eindfeest kunnen studenten om 3.00 uur naar de afterparty in Club Kokomo.

Kijk voor alle informatie: keiweek.nl

Lees ook:

Stichting KEI slaat een nieuwe weg in!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden