Stichting KEI slaat een nieuwe weg in!

Archief De Redactie
Foto: © fotograafniels

Stichting KEI slaat een nieuwe weg in. De grootste introductieweek van Nederland wordt dit jaar nog duurzamer, legt de focus op gezondheid van studenten en werkt voor het eerst met een digitaal betaalsysteem.

Tijdens de Groningse KEI-week laten huidige studenten van 12 tot en met 16 augustus ruim 5.000 nieuwkomers kennis maken met het Groningse studentenleven.

Munt maakt plaats voor digitaal betaalsysteem

De KEI-week stapt over op een duurzamer betaalsysteem. Na 50 jaar wordt de welbekende munt, die ieder jaar met KEI-logo wordt gedrukt, vervangen door het digitaal betaalsysteem. Iedere KEI-loper, KEI-leider en vrijwilliger ontvangt een bandje met daarin een betaalchip waarmee de student de gehele KEI-week kan betalen.

Om studenten en Stadjers (Groningers) dichter bij elkaar te brengen, zijn veel evenementen openbaar. Stadjers kunnen een betaalpas ophalen bij de offline opwaardeerpunten. Onder andere The Grand Opening, de Night of the Songs, het Open Air Festival en de Film op de Vismarkt zijn toegankelijk voor iedereen. “We hopen dat zowel Stadjer als student dit initiatief positief ontvangt. Geld dat na de KEI-week nog op het bandje staat, wordt teruggestort”, aldus Remmie Palland, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI.

Stichting KEI stimuleert duurzaamheid

Ook worden de evenementen en Stichting KEI elk jaar een stukje groener. De vergroening van de KEI-week in 2017 werd beloond met de Green Key: hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven en evenementen. Dit jaar zullen ongeveer 6.500 KEI-lopers en -leiders met stoffen KEI-tasjes door de stad lopen, deze komen in plaats van plastic tasjes.

Daarnaast wordt op het Open Air Festival een pilot gedraaid met Hardcups, waardoor er geen plastic wegwerpbekers verbruikt worden. Ook wordt in samenwerking met Albert Heijn, net als vorig jaar, de Meatless Monday georganiseerd, waarbij alle KEI-lopers de mogelijkheid krijgen om op de 1e dag vegetarisch te eten.

Ook wordt de KEI Sustainability Award, om duurzaamheid onder studenten te stimuleren, uitgereikt aan de meest duurzame (studenten)organisatie. Tot slot zal het GREEN-team tijdens de KEI-week o.a. water-, afval- en elektriciteitsmetingen verrichten om het verbruik inzichtelijk te maken. Met deze gegevens willen we kijken waar en hoe er winst te behalen valt in het verbruik. Zo kan de organisatie aankomende jaren inzetten op een nóg duurzamere KEI-week.

19 KEI-evenementen

De stad Groningen staat bekend om de vele studentenorganisaties. Tijdens maar liefst 19 KEI-evenementen kunnen nieuwe studenten kennismaken met alles wat het studentenleven te bieden heeft.

Zo presenteren de sport-, cultuur-, politieke- en gezelligheidsverenigingen zich aan hun toekomstige leden, wordt er uitgebreid aandacht besteed aan stress onder studenten en maatschappelijke thema´s, en maken de studenten in spé kennis met het Groningse uitgaansleven.

Dit jaar komt Koen Pieter van Dijk, ook wel bekend als Koen Kardashian, naar Groningen om te vertellen over zijn studie en carrière. Ook zijn er optredens van Tabitha, Mike Williams, Chivv en “de stoerdere versie van Acda en de Munnik” The Given Horse.

De gezonde student

Uit gesprekken met medewerkers van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen is gebleken dat studiestress bij studenten toeneemt, door onder andere prestatiedruk en financiële problemen. Gevolg hiervan is dat studenten mentale- en fysieke problemen kunnen krijgen.

“Door in de KEI-week aandacht te besteden aan de vraag hoe studenten zo gezond mogelijk hun studie kunnen doorlopen, hopen we dat ze eerder hulp zullen vragen als zij wél last hebben van mentale- of fysieke klachten door prestatiedruk”, zegt Remmie Palland.

Zo is op de KEI Informatiemarkt een dokterspraktijk aanwezig die informatie geeft over de lichamelijke gevolgen van studiedruk, en op KEI to your Future krijgen studenten tips op het gebied van mindfullness, onstpannende yoga en meditatie en effectief studeren. Tijdens KEI Sportplaza is de Healthcie aanwezig die gezondheidsevenementen organiseert en informatie geeft op het gebied van gezondheid en een actieve leefstijl.

Het volledige programma van de KEI-week is te vinden op www.keiweek.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden