Treinen van en naar hoofdstation Groningen rijden weer

Foto: De Redactie

De treinen tussen Groningen en Assen, Groningen en Veendam en Groningen en Weener rijden weer. De eerste trein reed donderdagochtend om 4.00 uur weer over het spoor tussen Assen en Groningen, meldt Aanpak Ring Zuid.

Het treinverkeer lag acht dagen stil vanwege het inschuiven van de Helperzoomtunnel. Passagiers werden met bussen vervoerd.

Ook werd in deze periode gewerkt bij station Europapark en opstelterrein De Vork in Haren. Daarnaast werd gewerkt aan de onderdoorgang op station Haren.

De komende maanden wordt de Helperzoomtunnel afgebouwd en worden de rijbaan en het vrijliggende fietspad aangelegd. De tunnel opent in het voorjaar van 2020 voor het verkeer.

Helperzoomtunnel

De Helperzoomtunnel gaat de bestaande spoorwegovergang bij de Esperantostraat vervangen. Hier komt een extra spoor en er gaan meer treinen rijden. De Helperzoomtunnel is de verbinding voor auto’s, fietsers, bussen en hulpdiensten tussen Helpman/Coendersborg en de wijken aan de oostzijde van het spoor, Europapark, De Linie en De Oosterpoortbuurt.

Lees ook: De Helperzoomtunnel ligt op zijn plek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden