Actiedag voor behoud Domies Toen in Pieterburen

Foto: Google Maps

Een lezing over het seksleven van een spin, een vogelexcursie en muziek staan onder meer op het programma vrijdag 9 augustus tijdens een actiedag voor het behoud van Domies Toen in Pieterburen.

De botanische tuin is geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur open met tal van activiteiten. Vanaf 11.00 uur is er een marktje en in de theeschenkerij is een bloemenlunch.

Er zijn rondwandelingen, waaronder een spinnenrondwandeling voor kinderen, een rondwandeling over Bijbelse planten door Klaas Pieterman. En eventueel bij mooi weer kan er ’s avonds nog een nachtvlinderrondwandeling door de tuin gemaakt worden.

Ria Loohuizen, schrijfster van boeken over eten uit het wild, houdt een lezing en Trudy Beekman geeft een cursus botanisch tekenen. ’s Middags vertelt Peter Koomen over het seksleven van de spin in het bezoekerscentrum van het Groninger Landschap.

Stinsenplanten

De actiegroep voor behoud van Domies Toen wil dat er meer aandacht komt voor de tuin omdat er zeldzame (stinsen)planten in staan en de landelijk erkende botanische tuin niet verloren mag gaan.

Financiƫle nood

De tuin verkeert in financiĆ«le nood. ‘De inkomsten van de tuin zijn op langere termijn niet voldoende om de kwaliteit van deze bijzondere botanische tuin te waarborgen’, aldus domiestoen.nl.

Noodklok

De actiegroep ‘Vrienden van Domies Toen’ organiseren deze dag en luiden vrijdag om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur en 17. 00 uur gedurende 5 minuten de klok van de Petruskerk.

Kijk voor het hele programma en meer informatie: domiestoen.nl

Reacties

0