Eerste damwandplanken ingetrild

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Aanpak Ring Zuid}

De eerste damwandplanken zijn ingetrild. De werkzaamheden lopen volgens planning, meldt Aanpak Ring Zuid.

De werkzaamheden starten vrijdag 12 juli met voorbereidende werkzaamheden op het intrillen van de damwanden. Er werd asfalt verwijderd, heisleuven gegraven en er is een begin gemaakt met de verlegging van de afrit Hereweg, komende uit de richting van het Julianaplein.

Dinsdag werd de eerste damwandplank ingetrild ter hoogte van de Kempkensberg. In totaal zijn dinsdag en woensdag 12 damwandplanken ingetrild door drie heistellingen.

De metingen van trillingen, geluid en zettingen zijn onder de vastgestelde grenswaarden gebleven. De afgelopen week kwamen tien vragen vanuit de omgeving binnen met betrekking tot alternatieve werkplekken en overnachtingen bij Loket Damwand. Hiervan is één verzoek toegewezen, zeven zijn afgewezen en twee zijn nog in behandeling.

Doordat de werkzaamheden volgens planning lopen is het niet nodig om zaterdag 20 juli en volgende week ’s avonds te werken.

De zomerstremming duurt tot en met 26 augustus. De zuidelijke ringweg gestremd vanaf het Julianaplein tot het Europaplein.

Reacties

0