Werkzaamheden aan en langs de ringweg live te volgen

Foto: De Redactie

De werkzaamheden op meerdere plekken langs de zuidelijke ringweg en het inschuiven van de Helperzoomtunnel zijn deze zomer live te volgen via drie webcams.

Vanaf De Frontier aan de Verlengde Meeuwerderweg en het ‘Cruiseschip’ aan de Kempkensberg is het intrillen van de damwandplanken voor de verdiepte zuidelijke ringweg goed te volgen. De damwandplanken vormen straks de bouwkuip van de verdiepte ligging.

Het intrillen is op de webcam De Frontier aan de Verlengde Meeuwerderweg vooral vanaf dinsdag 23 juli goed te zien. Ook de sloop van de landhoofden van de al gesloopte viaducten aan de Esperantokruising en de H.L. Wichersstraat zijn goed te zien.

Inschuiven Helperzoomtunnel

Van woensdag 31 juli om 2.00 uur tot woensdag 7 augustus om 4.00 uur rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen en wordt de Helperzoomtunnel opnieuw ingeschoven. De voorbereidende werkzaamheden bij de tunnelbak kunnen de komende week gevolgd worden via de webcam Helperzoomtunnel. Deze webcam geeft een mooi beeld vanaf de oostzijde van de tunnelbak.

Ook zijn er in deze periode drie kijkmiddagen vanaf de tribune bij de kinderwerktuin Helpman aan de Helperzoom 6. Het gaat om 31 juli, 2 augustus, beide dagen van 13.00 uur tot 17.00 uur en 3 augustus van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de webcams: aanpakringzuid.nl

Reacties

0