Zuidelijke Ringweg vanaf vanavond zes weken dicht

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Aanpak Ring Zuid}

De zuidelijke ringweg, tussen Julianaplein en Europaplein in de richting Hoogezand, gaat vanavond, vrijdag 12 juli voor zes weken dicht. De afsluiting begint vrijdagavond om 22.00 uur en duurt tot maandag 26 augustus 6.00 uur.

De afsluiting is nodig omdat hier damwanden worden aangebracht voor de verdiepte aanleg voor de tunnel van de vernieuwde zuidelijke ringweg.

Omleiding

Het verkeer vanuit de richtingen Assen en Drachten wordt omgeleid via de westelijke, noordelijk en oostelijke ring.

Het advies aan weggebruikers is om de navigatie uit te zetten en de omleidingsborden te volgen. Voor de meeste weggebruikers wordt een extra reistijd van 10 tot 15 minuten verwacht.

Ook de weg N361 naar Adorp gaat dicht

Tegelijk is ook de N361 tussen Groningen en Adorp richting Lauwersoog zes weken gestremd. Deze afsluiting is van 13 juli tot 26 augustus in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid via Onderdendam, Middelstum en de Eemshavenweg.

Geen treinen tussen Groningen en Assen en Groningen -Veendam/Winschoten/Weener

In de eerste week van augustus rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen en Groningen -Veendam/Winschoten/Weener. Dit is in de periode van woensdag 31 juli tot donderdag 8 augustus. In deze periode wordt de Helperzoomtunnel onder het spoor geschoven. Er worden bussen ingezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen