SKSG en Menzis bereiden kinderen voor 4 mijl van Groningen

Foto: Baudewijn Neuman

Op 11 oktober is het zover. Kinderen en ouders van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) nemen deel aan de 4 mijl van Groningen.

Bobsleeër Yannick Greiner en marathonloper Marco Bokkers verzorgden woensdagavond een voorbereidende loopclinic voor de jeugd in het Stadspark.

Training 4 Mijl/ Credits Baudewijn Neuman
Training/ Credits Baudewijn Neuman

Op 25 juni 2015 werd de samenwerking tussen Menzis en SKSG al bekrachtigd onder de titel: “Samen meer bewegen”.  Hierbij werden 50 startbewijzen van de 4 Mijl van Groningen uitgedeeld aan kinderen en ouders van SKSG.

Het primaire doel van de samenwerking is om kinderen meer in beweging te krijgen, in combinatie met gezonde voeding. Dé ingrediënten voor een betere gezondheid, nu en in de toekomst.

“Mooi en belangrijk dat we door onze samenwerking de kinderen dit kunnen bieden”, aldus Marcel Hofstede, Manager Sponsoring van Menzis.

Siska Kanninga, locatiemanager SKSG Calcio vervolgt: “Bij SKSG staan sport & beweging en gezonde voeding hoog in het vaandel. Menzis ondersteunt ons op beide vlakken om de bewustwording en het gedrag bij de kinderen te stimuleren.

Onder de noemer ”jong geleerd, oud gedaan” nemen de betrokken partijen hierin hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. “Het enthousiasme voor de 4 mijl en de voorbereidende loopclinic is heel groot.”

Lees ook: Menzis en SKSG zetten in op “samen meer bewegen”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden