Menzis en SKSG zetten in op “samen meer bewegen”

Samenwerking SKSG & Menzis
Foto: Marketing & Communicatie SKSG

Zorgverzekeraar Menzis en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) zijn een samenwerking gestart om kinderen meer in beweging te krijgen.

Beide partijen hechten veel waarde aan “actief buiten spelen”. Buiten spelen betekent volgens hun immers automatisch meer beweging, meer gebruik maken van fantasie en meer plezier. Dé ingrediënten voor een betere gezondheid, nu en in de toekomst.

Donderdag 25 juni tekenden Menzis en SKSG een convenant waarin de samenwerking bekrachtigd en geformaliseerd werd.

Startbewijzen 4 Mijl
Tijdens dit officiële moment werden er 50 startbewijzen van de 4 Mijl van Groningen uitgedeeld aan kinderen en ouders van SKSG. Menzis heeft, als hoofdsponsor van de 4 Mijl, deze startbewijzen beschikbaar gesteld. In september volgt een loopclinic voor de deelnemers, verzorgd door een reeds bestaande samenwerkingspartner van zowel Menzis als SKSG: FC Groningen.

BSO Battle en “Groene 4 Mijl”
Naast deelname aan de 4 Mijl staan er voor de SKSG kinderen dit jaar nog andere gezamenlijke initiatieven op de planning, waaronder een BSO Battle. Dit is een  interactieve quiz over gezonde voeding en beweging voor de kinderen van de Buitenschoolse Opvang gebaseerd op het project “Gezond Scoren” van FC Groningen.

In het najaar volgt nog een alternatief loopevenement; de “groene 4 Mijl” voor SKSG kinderen in Groningen, eveneens gefaciliteerd door Menzis. Hiervoor wordt een parcours uitgezet in de natuur, waarbij ook de boswachters van Staatbosbeheer een prominente rol zullen gaan spelen.

“Het unieke van deze samenwerking is de synergie die er ontstaat. Oftewel het feit dat we het aanbod van beweeg- en gezondheidsactiviteiten voor kinderen in de regio Groningen bundelen voor kinderen op de BSO” aldus Marcel Hofstede, Manager Sponsoring van Menzis.

Algemeen directeur van SKSG voegt daar aan toe: “We weten allemaal dat bewegen en gezond eten belangrijk is. Maar de praktijk leert dat dit met een jong gezin nog knap lastig kan zijn. De samenwerking levert twee grote voordelen op: gezondheidswinst voor de deelnemende kinderen en tijdwinst en gemak voor ouders en gezinnen”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden